Auto Europe

 • BELGIË
 • NL
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  Algemene Voorwaarden

  Algemene Voorwaarden

  1. Gegevensbescherming

  2. Boekingen

  3. Betaling

  4. Borg

  5. Autocategorie

  6. Ophalen en retourneren van huurauto's

  7. Aanlever- en ophaalservice

  8. Verzekeringen

  9. Restitutie producten

  10. Restitutie van het Blijvend eigen risico

  11. Volledige Schadedekking

  12. Extra dekking

  13. Rijbewijs

  14. Extra bestuurders

  15. One Way verhuur

  16. Reizen naar andere landen

  17. Optionele uitrusting

  18. Klantenservice

  19. Boeking wijzigen

  20. Annuleringen

  21. Aansprakelijkheid

  22. Privacybeleid

  23. Telefoonnummer

  24. Trustpilot

  25. Ervaringsberichten van klanten

  26. Rangschikking

  27. Diversen

  Auto Europe Deutschland GmbH, Landsbergerstraße 155, 80687 München, geregistreerd in HRB 149 828 München handelt als een tussenpersoon voor autoverhuurbedrijven wereldwijd in opdracht van Auto Europe LLC , 43 Northport Dr, Portland, ME 04103, USA is geregistreerd als een Limited Liability Company (naamloze vennootschap) in de staat Delaware, USA, registratienummer 3726730 (hierna te noemen als "Auto Europe").

  1. Gegevensbescherming

  Graag wijzen wij u op het volgende: Deze site wordt geëxploiteerd via servers beheerd door Auto Europe, LLC, een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf. Alle persoonlijke gegevens die u ons doet toekomen worden niet alleen verwerkt door Auto Europe Deutschland Ltd, echter ook door Auto Europe, LLC, in de Verenigde Staten. Indien u wenst dat uw persoonlijke gegevens niet overgedragen worden aan Auto Europe, LLC, in de Verenigde Staten, gebruik deze site dan a.u.b niet. Door onze services te gebruiken bevestigt u dat uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in de Verenigde Staten en erkent u dat de datatransfer aan Auto Europe, LLC, in de Verenigde Staten voor ons noodzakelijk is teneinde u te voorzien van onze services.

  U kunt te allen tijde uw persoonlijke gegevens, die door ons zijn opgeslagen, opvragen, wijzigen of verwijderen. Neem hiervoor a.u.b. contact met ons op via data-protection@autoeurope.de of middels onderstaand adres:

  Auto Europe Deutschland
  Landbergerstrasse 155
  80687 München
  Duitsland

  2. Boekingen

  Normaliter worden boekingen via Auto Europe direct bevestigd. Uitzonderingen kunnen van toepassing zijn zoals bij last minute boekingen, boekingen op aanvraag, speciale voertuigen, One way boekingen en optionele extra's. In deze gevallen moet Auto Europe een verzoek sturen naar het autoverhuurbedrijf en wachten op een bevestiging. Na ontvangst van deze bevestiging en de betaling stuurt Auto Europe een voucher omtrent de boeking naar de klant per e-mail of per fax (op aanvraag). De klant moet deze voucher bij het ophalen van de huurauto aan het autoverhuurbedrijf laten zien. Het huurcontract wordt lokaal afgesloten tussen de klant en het autoverhuurbedrijf en valt onder de algemene voorwaarden van het autoverhuurbedrijf, evenals de lokale wetgeving. Auto Europe behoudt zich het recht voor een boeking te wijzigen naar een ander autoverhuurbedrijf, onder voorbehoud van beschikbaarheid, en de klant hierover op tijd te informeren.

  3. Betaling

  De klant dient bij het maken van de boeking de betaling volledig aan Auto Europe te voldoen. De betaling dient per creditcard te gebeuren. Bij het ophalen van de huurauto moet de hoofdbestuurder, degene op wiens naam de boeking/voucher staat, een geldige creditcard op eigen naam aan het verhuurbedrijf kunnen overleggen. Deze wordt gebruikt voor de borg (zie "Borg"). De voucher wordt, nadat deze is bevestigd door het autoverhuurbedrijf, pas naar de klant toegestuurd nadat Auto Europe de volledige betaling van de boeking heeft ontvangen. Alle prijzen zijn gebaseerd op een periode van 24 uur, beginnend zodra de huurauto wordt opgehaald. Het belastte bedrag is geldig voor de bevestigde huurperiode. Aanpassingen kunnen resulteren in lokale, additionele kosten. Bij het eerder retourneren van de huurauto kan het autoverhuurbedrijf bijvoorbeeld een hoger dagelijks tarief in rekening brengen. Een ander voorbeeld is dat wanneer een huurauto later wordt geretourneerd, het autoverhuurbedrijf het op dat moment geldende tarief aan extra uren of dagen in rekening kan brengen. Aangezien Auto Europe een bemiddelaar is zijn wij niet in staat om facturen met de BTW te verstrekken. Indien u een factuur nodig heeft met de BTW raden wij u aan om rechtstreeks contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

  Speciale camperreglementen
  Bij camperverhuur boekingen dient het totale bedrag ten minste 70 dagen voor aanvang van de huur te zijn voldaan. Indien de boeking meer dan vijftig dagen voor huuraanvang gemaakt wordt dient bij het boeken een borg van ten minste 30% van het totaalbedrag te worden betaald.

  4. Borg

  Bij het ophalen van de huurauto vereist het autoverhuurbedrijf een borg. Er wordt een bepaald bedrag geblokkeerd of afgeschreven van de creditcard; deze moet internationaal geldig zijn en op naam van de hoofdbestuurder staan. Debitcards, prepaid creditcards en bankpassen worden niet geaccepteerd. Informatie over creditcards die worden geaccepteerd op de ophaallocatie kunt u vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder tijdens het boekingsproces en op uw voucher. In de regel staat de borg gelijk aan de kosten van een tank benzine, het eigen risico in het geval van schade aan of diefstal van de huurauto, plus lokaal te betalen kosten (zoals optionele extra's, lokale, optionele verzekeringen, One way toeslagen, etc.).

  5. Autocategorie

  De bevestiging van een boeking is altijd een bevestiging van de autocategorie, nooit voor een specifiek merk of model. Autoverhuurbedrijven onderhouden wagenparken met verschillende merken en modellen huurauto's van gelijkwaardige grootte en configuratie. Autoverhuurbedrijven behouden zich het recht voor om klanten van een huurauto te voorzien die uit een gelijke of een hogere autocategorie komt dan de klant heeft gekozen en betaald.

  6. Ophalen en retourneren van huurauto's

  De klant stelt bij het boeken van de huurauto vast waar en wanneer de auto zal worden opgehaald. Indien het een boeking op een luchthavenlocatie betreft dienen Auto Europe en het autoverhuurbedrijf het vluchtnummer en de aankomstijd van de klant te weten. Mocht u verwachten vertraging op te lopen voor het ophalen van het voertuig dan dient u ook ons te contacteren om te kunnen garanderen dat uw voertuig na het afgesproken tijdstip nog kan worden bevestigd. Wanneer het een boeking op een stadslocatie betreft hoeven klanten slechts het exacte tijdstip van ophalen door te geven. Doorgaans zullen autoverhuurbedrijven de huurauto voor de klant ongeveer dertig tot zestig minuten langer beschikbaar houden, zolang dit binnen de openingstijden valt. Het ophalen van de huurauto buiten de openingstijden moet worden aangevraagd. Hier wordt een extra toeslag voor in rekening gebracht.

  Speciale camperreglementen
  Bij het ophalen en retourneren van campers gelden specifieke tijden. Wanneer u de camper buiten deze tijden ophaalt of retourneert, indien beschikbaar, geldt er altijd een additionele toeslag. Deze toeslagen worden bekendgemaakt wanneer de boeking wordt bevestigd. Bij het ophalen van de camper ontvangt u gedetailleerde informatie over het voertuig.

  7. Aanlever- en ophaalservice

  Deze service kan bij de stadslocaties van autoverhuurbedrijven aangevraagd worden voor een extra toeslag. Voor het aanvragen van de aanleverservice en de ophaalservice moet men verplicht de naam, adres en telefoonnummer van het hotel doorgeven. De afgesproken tijden zijn bij benadering en kunnen varieëren of uitlopen tot zestig minuten. Het bezorgen en ophalen van huurauto's is niet mogelijk voor cruise terminals, privé accomodatie, bungalowparken of campings.

  8. Verzekeringen

  Toeslagen, zaken die inclusief zijn en dekkingen verschillen per bestemming, autoverhuurbedrijf en autocategorie. Klanten kunnen zich voor meer informatie wenden tot het huurcontract (in de plaatselijke taal, vaak met Engele vertaling) van het autoverhuurbedrijf. Over het algemeen kunnen verzekeringsclaims, gebaseerd op het huurcontract, alleen worden ingediend wanneer de schade is gemeld aan en genoteerd door de politie. Het is in elk geval noodzakelijk dat het gebruik van de huurauto in overeenstemming is met het huurcontract. De producten en prijzen van Auto Europe zijn altijd inclusief: aansprakelijkheidsverzekering inclusief de wettelijk verplichte minimum dekking, CDW = Collision Damage Waiver met of zonder blijvend eigen risico, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf. De CDW dekt nooit schade aan banden, glas, buitenspiegels, onderzijde, interieur, dak, motor, schade aan sloten en verlies van de autosleutels. TP = Theft Protection (diefstalverzekering) met of zonder blijvend eigen risico, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf.

  9. Restitutie producten

  Op de meeste bestemmingen, en bij de meeste van onze autoverhuurpartners, kunt u bij uw boeking tegen betaling kiezen voor een restitutie product van Auto Europe. De specifieke algemene voorwaarden en de prijzen zijn te vinden in de voucher, en worden ten tijde van het maken van de boeking gemeld. Dit restitutie beleid is GEEN verzekering maar een speciale service van Auto Europe LLC. Auto Europe bepaalt zelf of en in welke mate een claim geldig is. Indien de boeking inclusief het Restitutie van het Blijvend eigen risico product is van Auto Europe (niet van het autoverhuurbedrijf) moeten klanten in geval van schade aan of diefstal van de huurauto de volgende documenten kunnen overleggen: huurcontract, schaderapport van het autoverhuurbedrijf, politierapport, of bij een eenzijdig ongeval een schriftelijke kennisgeving van de politie, een bewijs van betaling en/of een kopie van de creditcardafschrift. Er wordt alleen overgegaan tot restitutie wanneer alle documenten worden overlegd en wanneer opzet en nalatigheid uitgesloten kunnen worden. Het restitutie product van Auto Europe heeft geen enkele connectie met de Super CDW die autoverhuurbedrijven aanbieden. Er wordt niet overgegaan tot restitutie bij schade of ongelukken wegens het overtreden van de plaatselijke verkeersregels, het schenden van het huurcontract of wanneer de betrokken derde partij de claim weigert te schikken. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

  10. Restitutie van het Blijvend eigen risico

  Bij onze restitutie producten is schade aan de volgende delen van het voertuig altijd uitgesloten van restitutie: schade aan het interieur, versnellingsbak, onderzijde, dak, koppeling, motor, carter, schade vanwege het gebruiken van de verkeerde brandstof, door dieren veroorzaakte ongelukken (inclusief beten van steenmarters), glas en banden. In de voucher (op de laatste pagina) staat meer specifieke informatie over zaken die zijn uitgezonderd wat betreft het aangekochte product. Restitutie van het Blijvend eigen risico dekt geen schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen, diefstal van het voertuig naar aanleiding van het verlies van de sleutels, inkomensverlies van het autoverhuurbedrijf wanneer een voertuig niet meer gebruikt kan worden, pechhulp, wegsleepkosten, verwerkingskosten in geval van schade (indien van toepassing), administratiekosten noch andere persoonlijke kosten zoals telefoonrekeningen, hotel accommodatie, kosten voor het openbaar vervoer of taxi. Restitutie is ook onmogelijk als een ongeluk is veroorzaakt vanwege het overtreden van de lokale verkeersregels, en/of wanneer de bestuurder een boete heeft gekregen en/of wanneer de verzekeringsmaatschappij (zelfs van de andere betrokken partij) ter plekke de schaderegeling heeft afgewezen. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

  11. Volledige Schadedekking

  Uitgesloten van de Volledige Schadedekking: schade aan het interieur en de versnellingsbak. Meer informatie en andere specifieke uitzonderingen van het aangekochte product vindt u in de voucher op de laatste pagina. Dit product dekt tevens geen schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen, diefstal van het voertuig naar aanleiding van het verlies van de sleutels, inkomensverlies van het autoverhuurbedrijf wanneer een voertuig niet meer gebruikt kan worden, pechhulp, wegsleepkosten noch andere persoonlijke kosten zoals telefoonrekeningen, hotel accommodatie, kosten voor het openbaar vervoer of taxi. Restitutie is ook onmogelijk als een ongeluk is veroorzaakt vanwege het overtreden van de lokale verkeersregels, en/of wanneer de bestuurder een boete heeft gekregen en/of wanneer de verzekeringsmaatschappij (zelfs van de andere betrokken partij) ter plekke de schaderegeling heeft afgewezen. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

  Speciale camperreglementen
  Auto Europe biedt geen restitutie producten voor campers.

  12. Extra dekking

  Ten tijde van het ophalen van de huurauto kan het autoverhuurbedrijf een extra dekking aanbieden, zoals bijvoorbeeld PAI (Personal Accident Insurance ofwel inzittendenverzekering), PEC (Personal Effects Coverage ofwel bagageverzekering), Super CDW, Seguro Relax Insurance, Road Assistance, etc. Auto Europe restitueert geen kosten van lokaal aangekochte verzekeringen en/of toeslagen. Deze kosten worden ook niet vergoed wanneer deze bij het retourneren van de huurauto onnodig zijn gebleken.

  13. Rijbewijs

  Huurders en extra bestuurders moeten bij het ophalen van de huurauto een geldig rijbewijs laten zien. Dit rijbewijs moet minstens één jaar in het bezit zijn. In bijzondere gevallen moet men het rijbewijs minstens drie jaar, of langer, in het bezit hebben (details staan in de algemene voorwaarden van de voucher). Indien het nationale rijbewijs niet volledig in Romeinse schrift is afgedrukt, dan is het verplicht dit rijbewijs aan te vullen met een International Driving Permit (IDP ofwel internationaal rijbewijs). Sommige autoverhuurbedrijven vereisen altijd een internationaal rijbewijs bij het ophalen van de huurauto, zelfs wanneer het originele nationale rijbewijs wel volledig in Romeinse schrift is afgedrukt (details staan in de algemene voorwaarden van de voucher). Alle autoverhuurbedrijven hebben een minimum leeftijd vereiste. Enkele autoverhuurbedrijven hebben tevens een maximum leeftijd vereiste. Deze vereisten zijn van toepassing voor zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurders.

  Speciale camperreglementen
  Let erop dat, afhankelijk van het toegestane totale gewicht van de camper, kan het zijn dat rijbewijs categorie C1 (Europees rijbewijs) vereist is.

  14. Extra bestuurders

  Bij sommige autoverhuurbedrijven zijn de kosten voor extra bestuurders reeds bij de prijs inbegrepen; andere autoverhuurbedrijven brengen bij het ophalen van de huurauto hiervoor per dag extra kosten in rekening. Dergelijke kosten staan vermeld op de website van Auto Europe en op de voucher. Extra bestuurders dienen in elk geval in het huurcontract geregistreerd te worden en moeten ten tijde van het ophalen van de huurauto dezelfde documenten overleggen als de hoofdbestuurder (een geldig rijbewijs, een geldig paspoort of identiteitsbewijs en, zo nodig, een internationaal rijbewijs).

  15. One Way verhuur

  One Way verhuren zijn op de meeste bestemmingen bij de meeste autoverhuurbedrijven beschikbaar tegen een extra tarief, en moeten altijd worden aangevraagd. Auto Europe vraagt bij het autoverhuurbedrijf de One Way aan en welke toeslagen van toepassing zijn (deze dienen lokaal betaald te worden). Nadat de boeking is gemaakt deelt Auto Europe de te betalen toeslagen mee aan de klant. Wanneer de klant niet akkoord gaat met de One Way toeslag dan kan de klant de complete boeking kosteloos annuleren. Er kunnen beperkingen van toepassing zijn voor bepaalde autocategorieën, huurperiode en tussen bepaalde steden en locaties.

  16. Reizen naar andere landen

  Wanneer klanten van plan zijn naar andere landen te reizen dan dient dit bij het maken van de boeking vermeld te worden. Alle landen moeten op de voucher staan genoteerd. In de meeste gevallen moet het autoverhuurbedrijf het reizen naar andere landen goedkeuren; hiervoor wordt een dagelijks tarief berekend. Een dergelijk tarief staat in de algemene voorwaarden van de voucher.

  17. Optionele uitrusting

  Optionele uitrustingen zoals kinderstoeltjes, imperial, winteruitrusting en dergelijke moeten bij het maken van de boeking aangevraagd worden. Bevestiging door het autoverhuurbedrijf van een boeking met een dergelijke uitrusting is onder voorbehoud van beschikbaarheid. De te betalen toeslagen staan vermeld op de voucher en dienen lokaal betaald te worden.

  18. Klantenservice

  Auto Europe ondersteunt klanten bij problemen met het autoverhuurbedrijf die niet ten laste van de klant gelegd kunnen worden. Als bemiddelaar kan Auto Europe niet verantwoordelijk worden gehouden voor de levering van diensten door het autoverhuurbedrijf (inclusief verzekeringen) volgens het huurcontract en/of de terugbetaling van de kosten van het autoverhuurbedrijf. Klanten moeten claims binnen negentig dagen na de huurperiode schriftelijk naar Auto Europe hebben gestuurd.

  19. Boeking wijzigen

  Boekingen kunnen tot achtenveertig uur voor het ophalen van de huurauto worden gewijzigd, en zijn onderhevig aan beschikbaarheid en additionele kosten. Auto Europe brengt geen wijzigingskosten in rekening maar hanteert wel de prijzen die op het moment dat de boeking wordt gewijzigd van toepassing zijn. Er kunnen geen wijzigingen worden gemaakt na het tijdstip van ophalen: de huurperiode kan niet verlengd worden en er is geen restitutie voor ongebruikte dagen indien de huurauto later wordt opgehaald of eerder wordt geretourneerd. Alle soorten wijzigingen van de boeking (vluchtgegevens, aankomsttijd, autocategorie, etc.) moeten worden doorgegeven aan Auto Europe en NIET direct aan het autoverhuurbedrijf. Houd er rekening mee dat het veranderen van de naam van de hoofdbestuurder geen wijziging is maar wordt gezien als annulering van de originele boeking, waarbij er een nieuwe boeking wordt gemaakt op naam van de nieuwe hoofdbestuurder.

  Speciale camperreglementen
  Het wijzigen van een boeking is alleen mogelijk voor aanvang van de huurdatum en is onderhevig aan beschikbaarheid en additionele kosten. De kosten zijn inclusief de annuleringskosten ten tijde van het wijzigen van de boeking en de nieuwe huurprijs die van toepassing is ten tijde van het wijzigen van de boeking.

  20. Annuleringen

  Auto Europe berekent geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de huur, noch wijzigingskosten tot 48 uur voor aanvang van de huur. Indien echter een reservering wordt gewijzigd, is het op dat moment geldende tarief van toepassing. Bij annuleringen binnen 48 uur voor aanvang van de huur of annuleringen na het geplande ophaaltijdstip is er geen restitutie van de huursom mogelijk. Auto Europe geeft geen restitutie van de huursom indien de hoofdbestuurder geen geldig rijbewijs kon overleggen bij het ophalen van de auto. Auto Europe geeft geen restitutie van de huursom indien de hoofdbestuurder geen geldige creditcard op eigen naam kon overleggen bij het ophalen van de auto, of indien de limiet van de creditcard niet toereikend was om de borg te kunnen blokkeren. Auto Europe restitueert geen ongebruikte dagen indien de hoofdbestuurder het voertuig niet of meer dan 2 uur later ophaalt zonder Auto Europe te informeren, of indien het voertuig eerder wordt ingeleverd. Klanten hebben het recht om schriftelijk aan te tonen dat er sprake is van een lagere financiële schade, waarna vervolgens de annuleringskosten verlaagd kunnen worden.

  Speciale camperreglementen
  De hoogte van de kosten voor het annuleren van een camperboeking hangt af van de datum van annuleren. Deze kosten zullen apart worden vermeld op de offerte of de voucher.

  21. Aansprakelijkheid

  Als bemiddelaar is Auto Europe alleen aansprakelijk voor het ordelijk plaatsen van de autoverhuurboeking bij het autoverhuurbedrijf, dat wil zeggen, om ervoor te zorgen dat de autoverhuur tegen de overeengekomen voorwaarden plaats kan vinden. Auto Europe is niet aansprakelijk indien huurcontracten niet zijn doorgevoerd vanwege redenen waarvoor de klant verantwoordelijk is, zoals het niet bij zich hebben van geldige documenten bij het ophalen van de huurauto (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs, creditcard, voucher), niet voldoen aan de vereisten zoals de minimum/maximum leeftijd, niet in staat zijn om te rijden wegens de consumptie van alcohol, drugs, voorgeschreven medicijnen, etc. Daarnaast is Auto Europe alleen aansprakelijk voor de compensatie van financiële schade veroorzaakt wegens het handelen met opzet of grove nalatigheid van haar werknemers. In het geval van lichte nalatigheid beperkt de aansprakelijkheid en de compensatie van Auto Europe zich tot de te verwachte verliezen die volgen uit het contract en alleen in het geval van schending van de contractuele verplichting, waarbij het naleven van het contract bijzonder belangrijk is. Auto Europe is aansprakelijk voor zaken die vanaf het begin onmogelijk waren maar alleen als de belemmering van het nakomen bekend was bij Auto Europe, of indien het gebrek aan kennis is ontstaan door grove nalatigheid. De voornoemde beperkingen en uitzonderingen van aansprakelijkheid zijn niet van toepassing in geval van persoonlijk letsel, gezondheidsproblemen of overlijden. Indien onze aansprakelijkheid uitgesloten of beperkt is geldt hetzelfde voor de aansprakelijkheid van de werknemers, vertegenwoordigers en functionarissen van Auto Europe. De aansprakelijkheid voor schade zal na een jaar verlopen, met uitzondering van claims gebaseerd op ongeoorloofde handelingen. Auto Europe is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor claims die gebaseerd zijn op de contractuele huurovereenkomst tussen de klant en het autoverhuurbedrijf of voor de huurauto zelf. In deze gevallen dient de klant contact op te nemen met de contractuele partner, ofwel het autoverhuurbedrijf. Auto Europe is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het gehuurde voertuig, in het bijzonder niet voor de technische veiligheid noch of het voertuig geschikt is voor de behoeften van de klant. In dit opzicht zijn de claims van de klant uitsluitend beperkt tot de lokaal betrokken leverancier.

  22. Privacybeleid

  Auto Europe beschouwt de bescherming van uw persoonlijke gegevens als onze belangrijkste verantwoordelijkheid. Hieronder informeren wij u over de gegevens die we verwerken en het doel ervan in overeenstemming met de relevante wetgeving inzake gegevensbescherming.

  1. Verantwoordelijke instantie

  De verantwoordelijke instantie voor gegevensverwerking in Europa is:

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München
  Duitsland

  Als u vragen of opmerkingen heeft over ons privacybeleid voor gegevensbescherming in het algemeen of de handhaving van uw rechten (zie nr. 6), kunt u contact met ons opnemen via het emailadres data-protection@autoeurope.de of neem schriftelijk contact op met onze verantwoordelijke medewerker voor gegevensbescherming:

  Kirsten Waidmann
  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München
  Duitsland

  2. Doel van gegevensverwerking

  We verzamelen en verwerken gegevens om de volgende redenen:

  • Om de functionaliteit en prestaties van de website te waarborgen.
  • Om de boeking van huurauto's, hun levering en betaling (contractverwerking) te verwerken.
  • Om interessante aanbiedingen en nieuws te delen via onze nieuwsbrief, ervan uitgaande dat u als klant ermee akkoord bent gegaan om deze aanbiedingen te ontvangen.

  3. Opgeslagen gegevens

  In principe is het mogelijk om onze website te bezoeken zonder persoonlijke gegevens te verstrekken.

  Voor betere prestaties en om de functionaliteit van onze website te garanderen, verwerken wij de gegevens die door uw internetbrowser naar ons zijn verzonden. Deze omvatten de datum en tijd van uw bezoek, browserinstellingen, het besturingssysteem en het IP-adres.

  Om een huurauto te verwerken, hebben we uw naam, adres, leeftijd van de bestuurder, contactgegevens zoals een e-mailadres of een telefoonnummer, creditcard of bankgegevens nodig. Om bepaalde aanbiedingen te kunnen garanderen, hebben we mogelijk uw geboortedatum, rijbewijs en ID-gegevens nodig.

  Om u informatie en aanbiedingen via onze nieuwsbrief te sturen, hebben we uw e-mailadres nodig.

  4. Ontvanger of categorieën ontvangers

  De reserveringen voor autoverhuur worden afgehandeld door ons moederbedrijf Auto Europe LLC, een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Portland, ME 04103, VS. De gegevens die u verstrekt in een formulier op onze website, zoals die beschreven in sectie 3, worden verzonden naar Auto Europe LLC, onze betalingsdienstaanbieder inclusief fraudepreventie, en het door u gekozen autoverhuurbedrijf, met als doel uw autoverhuur boeking.

  We behouden ons ook het recht voor om uw gegevens over te dragen aan incassobureaus en organisaties voor bedrijfsbescherming (zoals kredietbeoordelingsbedrijven).

  Het is mogelijk dat de ontvangers van de gegevens zich bevinden in landen buiten het Europees Economische Gebied (derde landen) waar het lokaal van toepassing zijnde recht geen vergelijkbaar niveau van gegevensbescherming biedt. In dergelijke gevallen zorgt Auto Europe ervoor dat een voldoende hoog niveau van gegevensbescherming op andere manieren wordt gegarandeerd.

  5. Gegevensbescherming

  Om uw privacy te beschermen, worden alle boekingsaanvragen en gerelateerde betalingstransacties die wij via onze website ontvangen, verwerkt door een HTTPS versleutelde server met behulp van de modernste codering (SSL/TLS). U kunt zien dat uw browser deze beveiligde codering gebruikt, aangezien dit wordt aangegeven door het internetadres dat begint met "https" en een klein symbool van een hangslotje (meestal) welke wordt weergegeven in de adresbalk van uw browser. Wanneer het slotje gesloten is, is het een beveilige overdracht. Sommige browsers tonen de adresbalk of een deel ervan in het groen als dit het geval is. (Houd er rekening mee dat deze beveiligingsinstellingen alleen beschikbaar zijn op pagina's waar u uw aanvraag kunt zien en verzenden of uw creditcardgegevens kunt opgeven.)

  6. Handhaving van uw rechten

  U heeft het recht om op elk gewenst moment informatie op te vragen over de persoonlijke gegevens die we van u bewaren en om de correctie, verwijdering of beperking van de verwerking van deze gegevens aan te vragen. Gebruik de contactmogelijkheden onder nummer 1 om van deze rechten gebruik te maken.

  7. Recht van beroep bij toezichthoudende instanties

  Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende instantie. De toezichthoudende instantie die verantwoordelijk is voor Auto Europe Deutschland GmbH is de volgende:

  Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht
  Promenade 27
  91522 Ansbach
  Duitsland

  8. Gebruik van Cookies

  Auto Europe maakt gebruik van cookies op onze website. Cookies zijn kleine tekstbestanden die van onze webserver naar uw browser worden verzonden tijdens uw bezoek aan onze website en die door uw browser op uw computer worden opgeslagen voor later gebruik.

  Het doel van deze cookies is om uw computer tijdens een bezoek aan onze website te blijven herkennen wanneer u wisselt van één van onze websites naar een andere website van ons en om het einde van uw bezoek te kunnen bepalen.

  We gebruiken deze technologieën ook om gebruiks- en voorkeursinformatie over u te verzamelen in de loop der tijd en op verschillende platforms. Dat geldt ook voor onze geselecteerde zakenpartners, inclusief onze advertentiepartners. Deze bedrijven gebruiken bepaalde technologieën om advertenties en marketingberichten aan u te leveren na een bezoek aan onze website. Natuurlijk kunt u onze website ook zonder cookies bekijken. Internetbrowsers staan vaak standaard ingesteld om cookies te accepteren. U kunt het gebruik van cookies op elk moment deactiveren in de instellingen van uw browser. Gebruik alstublieft de hulpfuncties van uw internetbrowser om uit te vinden hoe u deze instellingen kunt wijzigen. Houd er rekening mee dat sommige functies van onze website mogelijk niet werken als u het gebruik van cookies uitschakelt.

  Het verzamelen of opslaan van persoonlijke gegevens in cookies vindt in dit verband niet plaats. We gebruiken ook geen technieken die door cookies gegenereerde informatie combineren met gebruikersgegevens.

  Als u liever de Auto Europe-cookies verwijdert, klik dan hier.

  Opslagvoorkeuren

  Wanneer u websites bezoekt, kunnen ze gegevens in uw browser opslaan of ophalen. Deze opslag is vaak nodig voor de basisfunctionaliteit van de website. De opslag kan worden gebruikt voor marketing, analyse en personalisatie van de site, zoals het opslaan van uw voorkeuren. Privacy is belangrijk voor ons, dus u heeft de mogelijkheid om bepaalde soorten opslag uit te schakelen die mogelijk niet nodig zijn voor de basiswerking van de website. Categorieën blokkeren kan van invloed zijn op uw ervaring op de website.

  Essentieel

  Deze items zijn vereist om de basisfunctionaliteit van de website mogelijk te maken.

  Marketing

  Deze items worden gebruikt om advertenties weer te geven die relevanter zijn voor u en uw interesses. Ze kunnen ook worden gebruikt om het aantal keren dat u een advertentie ziet te beperken en om de effectiviteit van advertentiecampagnes te meten. Advertentienetwerken plaatsen ze meestal met toestemming van de exploitant van de website.

  Personalisatie

  Met deze items kan de website de keuzes die u maakt onthouden (zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt) en verbeterde, meer persoonlijke functies bieden. Een website kan u bijvoorbeeld voorzien van lokale weerberichten of verkeersinformatie door gegevens over uw huidige locatie op te slaan.

  Analyse

  Deze items helpen de websitebeheerder te begrijpen hoe de website presteert, hoe bezoekers omgaan met de site en of er mogelijk technische problemen zijn. Dit opslagtype verzamelt meestal geen informatie waarmee een bezoeker kan worden geïdentificeerd.

  9. Google Analytics

  Onze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Cookies worden op uw computer opgeslagen, waardoor een analyse van uw gebruik van de website mogelijk is.

  De informatie die door de cookie wordt gegenereerd over uw gebruik van deze website, wordt meestal doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. We gebruiken de service op onze website met geactiveerde IP-anonimiteit. Dit betekent dat op onze website uw IP-adres vooraf door Google zal worden ingekort in de lidstaten van de Europese Unie of in andere lidstaten van de Europese Economische Zone en zodoende anoniem is. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres overgedragen naar een server van Google in de VS en daar afgekort. In onze naam zal Google deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, rapporten over de website-activiteit samen te stellen en om andere diensten met betrekking tot de website-activiteit en internetgebruik aan ons als websitebeheerder te leveren. Voor meer informatie over Google’s gebruik van gegevens, ga naar: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

  Het IP-adres, dat is verkregen via uw browser en wordt gebruikt door Google Analytics, wordt niet samengevoegd met andere Google-gegevens.

  U kunt voorkomen dat cookies in uw browser worden opgeslagen in de instellingen van uw browsersoftware (zie 8.). Houd er rekening mee dat sommige functies van onze website mogelijk niet werken als u het gebruik van cookies uitschakelt. Bovendien is het mogelijk om de verwerking door Google Analytics te voorkomen door een opt-out-cookie in te stellen. Klik op de volgende link:
  https://www.autoeurope.nl/privacybeleid/?ga_out=Y

  Bovendien kunt u het verzamelen en gebruiken van de door de cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot uw gebruik van de website (inclusief uw IP-adres) en de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen door de browserplug-in te downloaden en te installeren die beschikbaar is via de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

  10. Nieuwsbrief

  Op onze website heeft u de mogelijkheid om via de nieuwsbrief informatie over onze aanbiedingen te ontvangen. We gebruiken de zogenaamde double opt-in procedure voor de registratie. Nadat u ons uw e-mailadres heeft gegeven, sturen wij u een bevestigingsmail. Alleen als u op de bevestigingslink in de e-mail klikt, wordt uw e-mailadres toegevoegd aan onze mailinglijst. Dit zorgt ervoor dat uitsluitend de daadwerkelijke eigenaar van het e-mailadres de nieuwsbrief kan aanvragen. Gegevensverwerking in het kader van de nieuwsbrief vindt plaats met uw toestemming.

  U hebt het recht om deze toestemming te allen tijde in te trekken voor toekomstige nieuwsbrief-e-mails.

  U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief en daarmee uw toestemming intrekken.

  11. Andere communicatie

  Auto Europe stuurt u voorafgaand aan het ophalen van de huurauto ook een "voor vertrek email" met een aantal nuttige adviezen en een herinnering aan wat u moet meenemen naar de balie van de autoverhuurder. Nadat u uw huur heeft voltooid, kunnen wij u een vragenlijst toesturen of vragen om uw ervaring met ons te delen.

  12. Links

  Onze website kan links naar andere platforms bevatten. Als u wordt omgeleid naar een andere website door op een van de links te klikken, is het privacybeleid van Auto Europe Deutschland GmbH niet meer van toepassing. In plaats daarvan is het beleid van die betreffende websitebeheerder van toepassing.

  13. Wijziging van de gegevensbescherming

  Wij behouden ons het recht voor dit privacybeleid te wijzigen om het aan te passen aan de nieuwe functies op de website of aan een gewijzigde juridische situatie. Het bestaande beleid dat van kracht is op het moment dat u onze website bezoekt, is geldig.

  23. Telefoonnummer

  Klanten die vragen hebben of hulp nodig hebben bij hun boeking, kunnen tijdens de openingstijden contact opnemen met ons callcenter. Auto Europe biedt lokale telefoonnummers aan (niet kosteloos), tegen standaard tarieven. Wanneer u vanuit het buitenland belt, zijn internationale telefoontarieven van toepassing, die kunnen variëren afhankelijk van de soort telefoonverbinding die wordt gebruikt (vaste lijn of mobiele telefoon). Eventueel kunnen daarbij roamingkosten van toepassing zijn.

  24. Trustpilot

  Klanten die via de website van Auto Europe een boeking hebben gemaakt, worden uitgenodigd hun ervaringen met het boeken te delen. Voor nog meer transparantie worden deze beoordelingen op een extern beoordelingsplatform verwerkt - Trustpilot A/S, Pilestræde 58, DK-1112 Kopenhagen, Denmark, op www.trustpilot.com en andere Trustpilot A/S landspecifieke webdomeinen. Auto Europe is niet verantwoordelijk voor persoonlijke gegevens die aan dit externe beoordelingsplatform worden toevertrouwd - Trustpilot A/S. Trustpilot A/S is hiervoor verantwoordelijk, en voor alles wat de bescherming van persoonlijke gegevens betreft die klanten op hun websites hebben ingevoerd. De beoordelingen die klanten vrijgeven, worden op de website van Trustpilot A/S openbaar gemaakt, en/of op de website van Auto Europe in de vorm van een widget. Voor meer informatie omtrent privacyregels en gegevensbescherming die door Trustpilot A/S worden gehandhaafd, kunt u https://legal.trustpilot.com/for-reviewers/end-user-privacy-terms raadplegen.

  25. Ervaringsberichten van klanten

  Na afloop van de huurperiode worden klanten die geboekt hebben, uitgenodigd om hun ervaring met Auto Europe te beoordelen, evenals hun ervaring met het verhuurbedrijf en de locatie waar ze de auto hebben opgehaald. Klanten wordt gevraagd een beschrijving te geven van de service en de producten aangeboden door Auto Europe en het verhuurbedrijf, alsmede in te gaan op alle aspecten die relevant kunnen zijn, zoals de toestand van de huurauto, of het personeel van het verhuurbedrijf efficiënt te werk ging, en wat de algemene ervaring was. Feedback van klanten wordt door Auto Europe gebruikt om de algemene tevredenheid met de verleende service te analyseren en om de producten en de service van onze verhuurpartners te analyseren. De gegevens worden gebruikt om mogelijke struikelblokken te identificeren, toekomstige klantenervaringen te verbeteren, en voor algemene marketing doeleinden. Als een review aanleiding geeft tot nader onderzoek wordt dit met het betreffende verhuurbedrijf gecommuniceerd, maar de betreffende review wordt echter niet doorgestuurd. Reviews worden op de website van Auto Europe openbaar gemaakt en op andere relevante platformen, mits ze zich aan de algemene etiquette en wettelijke regelgeving omtrent online communicatie houden.

  26. Rangschikking

  Tijdens het boekingsproces wordt een uitgebreid overzicht getoond van de verhuurbedrijven en aanbiedingen die voor de aangegeven locatie en huurperiode beschikbaar zijn. De zoekresultaten zijn gerangschikt in huurautocategorie, prijs van laag naar hoog, van de goedkoopste naar de duurste huurauto. Klanten kunnen filters toepassen om de zoekresultaten verder te verfijnen, bijvoorbeeld naar huurautocategorie, verhuurbedrijf, en/of bepaalde voertuigeigenschappen. De getoonde volgorde wordt op geen enkele wijze door een bepaalde contractuele verplichting of een andere onderlinge overeenkomst met verhuurbedrijven beïnvloed of vastgelegd. Zo nu en dan biedt Auto Europe speciale aanbiedingen en kortingen van de individuele verhuurbedrijven aan. In dat geval zijn deze duidelijk als zodanig herkenbaar. De huurtarieven die in het online reserveringssysteem van Auto Europe worden weergegeven, zijn inclusief alle belastingen en toeslagen, conform de algemene voorwaarden van het respectievelijke verhuurbedrijf. In het geval toeslagen lokaal moeten worden betaald, worden klanten hierover ten tijde van het boekingsproces op de hoogte gesteld. De tarieven zijn live, en worden ons eventueel direct door de databank van het verhuurbedrijf toegespeeld, dan wel via een interface die voor dit doel ontworpen is.

  27. Diversen

  Bij nietigheid van enkele bepalingen van het huurcontract resulteert dit niet in nietigheid van het gehele contract. Daarbij zijn de algemeen geldende wettelijke voorschriften van toepassing. Voor alle consumenten van de Europese Unie zijn de voorwaarden van deze overeenkomst en alle bezwaren met betrekking tot de betaling onderworpen aan de wet van de Bondsrepubliek Duitsland.

  Vanaf maart 2023

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München, Duitsland
  Geregistreerd in: Amtsgericht München HRB 149 828
  Algemeen Directeur: Imad Khalidi


  Auto Europe LLC
  43 Northport Dr
  Portland, ME 04103
  USA