Auto Europe

 • BELGIË
 • NL
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR TANKREGELING TIPS

  Wereldwijde autohuur
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Wereldwijde autohuur

  Auto Europe brandstofbeleidAuto Europe Tankregeling Tips

  Op deze pagina geven wij u tips en uitleg over de meest voorkomende tankregelingen bij lokale autoverhuurbedrijven. Welk soort brandstofbeleid van toepassing is, wordt door het autoverhuurbedrijf ter plaatse bepaald. Op onze website wordt de tankregeling met Vol-Vol of Vol-Leeg direct onder de huurprijs vermeld. U kunt kiezen uit de volgende tankregelingen:

  Ter plaatse een volle tank brandstof betalen en de tank zo leeg mogelijk inleveren

  De optie Vol-Leeg wordt vaak door lokale autoverhuurbedrijven en voornamelijk in Zuid-Europese landen gebruikt. Bij het ophalen van de huurauto moet u een volle tank brandstof betalen. Opgelet! De prijs voor deze tank brandstof ligt vaak veel hoger dan de normale prijs aan de pomp. Daarnaast worden ook nog servicekosten berekend. Ga er dus vanuit dat u voor de volle tank veel meer moet betalen, als wanneer u deze zelf zou tanken bij een lokale benzinepomp.

  Bij het terugbrengen moet u de huurauto met een zo leeg mogelijke brandstoftank weer inleveren. Niet verbruikte brandstof wordt niet vergoed. Indien de huurperiode korter is als drie dagen, wordt de niet verbruikte brandstof bij sommige autoverhuurders wel vergoed. Deze vergoeding is echter niet standaard.

  De Vol-Leeg optie komt vaak voor bij zeer voordelige autohuurprijzen. Zoals u op de afbeelding kunt zien, staat het betreffende brandstofbeleid met benzinepompsymbool direct onder huurprijs vermeld. Daarnaast kunt u in het linker menu van onze boekingsmodule de huurauto aanbiedingen op tankregeling filteren.

  Huurauto met volle tank brandstof ophalen en met volle tank weer inleveren

  Bij het brandstofbeleid Vol-Vol haalt u de huurauto met een volle tank brandstof op. Let er op dat de tank ook daadwerkelijk vol is. Wanneer dat niet het geval is, moet u de precieze tankinhoud op uw autohuurcontract laten vermelden. Bij het terugbrengen van de huurauto moet u deze met een volle brandstoftank inleveren. U moet dus zelf tanken bij een lokale benzinepomp. Indien u de huurauto niet met een volle tank inlevert, wordt de ontbrekende brandstof plus servicekosten in rekening gebracht. Houdt daarbij rekening met een fors bedrag. De optie Vol-Vol is bij vele autoverhuurbedrijven de gebruikelijke tankregeling.

  Tankregeling Vol-Vol

  Auto Europe raadt u aan bij het boeken van een huurauto op het brandstofbeleid van de autoverhuurder te letten. Tip: neem liever een wat hogere huurprijs en de optie vol-vol, als u niet onnodig veel voor brandstof wilt betalen.