Auto Europe

 • BELGIË
 • NL
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN SAN FRANCISCO

  Wereldwijde autohuur
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Wereldwijde autohuur
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in San Francisco met Auto Europe

  Een auto huren in San Francisco is de perfecte manier om uw avontuur aan de westkust te beginnen. Rondrijden in het centrum van de stad is misschien niet erg handig, maar met een huurauto via Auto Europe kunt u echter wel prima de San Francisco Bay Area verkennen!

  Verkeer en meer

  In de stad San Francisco is er erg veel eenrichtingsverkeer en zijn op bepaalde plekken de wegen erg steil, wat het niet makkelijk maakt om hier te rijden. Een auto is echter wel ideaal om de omgeving van de stad te verkennen, evenals nabij gelegen steden zoals San Jose, Oakland en Berkeley.

  Parkeren

  Het is erg lastig om in San Francisco een plek te vinden waar u mag parkeren, en wanneer u een plek heeft gevonden kunnen de prijzen nogal oplopen. Zelfs wanneer u in een hotel verblijft komt het vaak voor dat u ook hier moet betalen om te parkeren. Het is dus vaak voordelig om buiten te stad te parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

  Geografie

  San Francisco ligt op het schiereiland van San Francisco en is het centrum van de vierde grootste agglomeratie van de USA. De stad is één van de meest populaire steden ter wereld en heeft dan ook talrijke bezienswaardigheden. Denk dan aan de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de kabelwagens, Fisherman's Wharf en de zeeleeuwen bij Pier 39. Vanuit San Francisco kunt u naar San José rijden of de hoofdstad van Californië, Sacramento, bezoeken. Wanneer u naar het zuiden rijdt bereikt u in ongeveer zes uur Los Angeles.

  Het klimaat in San Francisco is misschien niet zo warm en zonnig als men mag verwachten van een stad in Californië. Dit komt door het gematigde zeeklimaat. De temperaturen in de winter en zomer zijn niet erg verschillend, alhoewel er in de winter doorgaans meer neerslag valt. Over het algemeen is september de warmste maand van het jaar. Kenmerkend voor de stad is de mist die niet alleen in de winter, maar ook in de lente op kan zetten.

  San Francisco Airport

  San Francisco International Airport is de op één na grootste luchthaven van Californië, en ligt eenentwintig kilometer ten zuiden van de stad.

  San Francisco International Airport (SFO)
  Website: www.flysfo.com
  Telefoonnummer: +1 650-821-8211

  Openbaar vervoer

  Vanwege de vele steile heuvels in de stad is een alternatief voor autoverhuur in San Francisco het openbaar vervoer. San Francisco Municipal Railway, oftewel MUNI, regelt het openbaar vervoer binnen de stad. Hieronder vallen bussen, metro's, trolleybussen en de wereldberoemde kabelwagens. Het openbaar vervoer in de stad is overzichtelijk en betaalbaar.

  U kunt ook het openbaar vervoer gebruiken voor de San Francisco Bay Area. Hiervoor kunt u het beste gebruikmaken van BART, oftewel Bay Area Rapid Transit. Dit is een ondergronds netwerk van treinen en metro's, en verbindt de stad San Francisco met de luchthaven en de rest van de Bay Area.

  Handige links

  Toeristische informatie