Auto Europe

 • BELGIË
 • NL
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN CALIFORNIË

  Wereldwijde autohuur
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Wereldwijde autohuur
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Californië - Boek en bespaar

  Auto Europe voorziet klanten al meer dan zestig jaar van autohuur. Vandaag de dag kunt u voordelig een auto huren en wereldwijd kiezen uit meer dan 24.000 ophaallocaties in 150 landen. Wij kunnen u helpen om voordelig een auto huren in Californië zodat u op uw gemak deze staat aan de westkust kunt verkennen. U kunt een auto huren op één van de internationale luchthavens of bijvoorbeeld in het centrum van Los Angeles, San Diego of San Francisco. Boek uw huurauto via onze website of bel onze reserveringsmedewerkers op het telefoonnummer +49 89 412 07 250. Maak uw reis één om nooit te vergeten met Auto Europe!

  Verkeer en meer

  Er zijn in Californië verschillende Interstate Highways die van belang zijn. Zo loopt de Interstate 5 van de grens met Mexico tot aan de grens met Oregon, Interstate 8 loopt van San Diego tot aan de staat Arizona en Interstate 15 loopt van San Diego tot aan de grens met Nevada. De wereldbekende Route 66 heet tegenwoordig I-40 en I-10.

  Parkeren

  In de grote steden is het vaak erg lastig om een parkeerplaats te vinden. U kunt dus het beste in een parkeergarage parkeren zodat u het minste risico loopt om een boete te krijgen of erger, dat uw auto wordt weggesleept.

  Geografie

  Californië ligt aan de westkust van de USA, aan de Stille Oceaan. De hoofdstad van deze staat is Sacramento. Enkele van de grootste en meest bekende steden zijn Los Angeles, San Francisco en San Diego. Californië heeft meer inwoners dan welke andere staat in de USA.

  De staat heeft een grote natuurlijke diversiteit wat te zien is aan de verschillende nationale parken. Death Valley National Park bijvoorbeeld is een woestijngebied met onder andere zoutvlakten en rotsformaties, terwijl Yosemite National Park met name hooggebergten, watervallen en rivieren in de bergen kent. Andere bijzondere parken zijn Joshua Tree National Park in de Colorado en Mojave Desert, en Sequoia National Park.

  Luchthavens in Californië

  De meest bekende en drukste luchthavens in Californië zijn de internationale luchthavens van Los Angeles (LAX) en San Francisco (SFO). Er zijn echter meerdere internationale luchthavens in Californië, alsook nationale luchthavens. Los Angeles Airport ligt ongeveer vierentwintig kilometer ten zuidwesten van Los Angeles en bestaat uit acht terminals. San Francisco Airport ligt ongeveer eenentwintig kilometer ten zuiden van San Francisco en is de dertiende grootste luchthaven van de USA.

  Los Angeles Airport (LAX)
  Website: www.flylax.org
  Telefoonnummer: +1 424-646-5252

  San Francisco Airport (SFO)
  Website: www.flysfo.com
  Telefoonnummer: +1 650-821-8211

  Openbaar vervoer

  Naast de vele luchthavens kunt u in Californië tevens reizen met de trein (Amtrak), bus en, in sommige steden, de metro. Vanwege de grootte van de staat en de vele bezienswaardigheden is het echter handig om een auto te huren, zodat u flexibel bent en rond kunt reizen zoals u wilt.

  Handige links

  Toeristische informatie