Auto Europe

 • BELGIË
 • NL
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTO HUREN DEKKING UITGELEGD

  Hoe is uw huurauto gedekt?
  Wereldwijde autohuur
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Wereldwijde autohuur

  Auto huren dekking – Mogelijkheden bij Auto Europe

  Als u ergens heen gaat waar u voorheen nog niet geweest bent, voelt u zich misschien onzeker. Het kan zijn dat er in het land van bestemming andere verkeersregels gelden, of dat het er erg druk is op de weg. Meestal is er echter geen reden voor kopzorgen: de meeste landen hanteren dezelfde regels en verkeersborden als in België. En als het eens anders is, dan biedt Auto Europe een aantal prima dekkingsmogelijkheden voor uw huurvoertuig, mocht er onderweg onvoorzien toch iets gebeuren. U kunt kiezen voor extra dekking voor slechts een paar euro meer, zodat u zich onbezorgd op uw vakantie kunt verheugen. Om u te helpen, wijs te worden uit de verschillende termen die er worden gebruikt als het om autohuur dekking gaat, hebben we deze leidraad voor u samengesteld. Zo kunt u in alle rust informatie nalezen over de opties die er zijn zich te dekken, en alles wat er zoal bij komt kijken wanneer u bij ons een auto huurt.

  Autohuur via Auto Europe - Heb ik dan nog dekking nodig?

  Wanneer u via Auto Europe een auto huurt, is de voor het land van bestemming noodzakelijke en verplichte dekking inbegrepen. Dit geldt voor alle voertuigen die u bij onze verhuurpartners kunt huren en dit is ons zogenaamde Standaardpakket, dat bij elke boeking automatisch is inbegrepen.

  Het Standaardpakket bij autohuur - wat is hier inclusief?

  Schadeverzekering (CDW) met blijvend eigen risico en Diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico. Als u een ongeluk heeft of uw huurvoertuig gestolen wordt, is uw huurauto verzekerd (tot het eigen risico bedrag). De kosten voor deze optie worden van tevoren samen met de huursom in rekening gesteld en zijn te allen tijde in de tarieven inbegrepen.

  Voorts is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een brandverzekering eveneens inbegrepen in ons Standaardpakket.

  Extra verzekeringen erbij kopen - is dat mogelijk?

  Huurauto dekking bij Auto EuropeAfhankelijk van de bestemming waar u heen wilt alsmede het verhurbedrijf, is het bijna altijd mogelijk ter plekke extra verzekeringen af te sluiten. De kosten daarvoor zijn meestal extra kosten per dag. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een inzittendenverzekering (Personal Accident Insurance ofwel PAI). Deze optionele verzekering is ervoor bedoeld u te behoeden voor eventuele medische rekeningen die u op grond van een blessure die u in uw huurauto heeft opgelopen, moet betalen. Of het betreft bijvoorbeeld een bagageverzekering (Personal Effects Coverage ofwel PEC).

  Wilt u met uw huurauto door meerdere landen rijden? U moet weten dat dat niet zonder meer is toegestaan. Laat ons daarom altijd weten naar welke landen u wilt reizen. Al tijdens het boekingsproces kunt u deze landen aangeven en wel in de laatste stap van het boekingsproces, als u online een huurauto boekt. Bij sommige verhuurbedrijven is het passeren van landsgrenzen tijdens de huurperiode kosteloos. Het komt echter ook voor dat er een toeslag voor verlangd wordt, of het niet is toegestaan met het voertuig het land te verlaten. Het is in elk geval belangrijk dat u ons en de verhuurder informeert over de landen die u wilt bezoeken; want als u dat verzuimt te doen, is uw dekking eventueel ongeldig. Raadpleeg daarom altijd de algemene voorwaarden voor verdere informatie.

  "Eigen risico" - wat wordt hiermee bedoeld?

  Het begrip "eigen risico" zult u vaak tegenkomen wanneer u een auto huurt. Eigen risico verwijst naar het bedrag dat u moet betalen als u een schadeclaim indient in geval van schade of diefstal aan uw huurauto, zoals u dat waarschijnlijk ook kent uit de verzekeringspolis van uw eigen auto. Een voorbeeld: u loopt een schade op van € 1.500,-, dan is het eigen risico misschien vastgezet op € 500,-. Deze € 500,- is het bedrag waar u zelf voor moet opkomen als u een claim indient. Aan elke autoverhuur is een eigen risico bedrag verbonden. Hoe hoog dit bedrag is kunt u tijdens uw boeking teruglezen als "blijvend eigen risico", in de voorwaarden van de betreffende huurauto resp. verhuurmaatschappij.

  U wilt geen risico lopen iets uit eigen zak te moeten betalen als er iets gebeurt? Lees dan verder over onze dekkingsoptie die u hiervan bevrijdt. Als u dit eigen risico bedrag niet wilt betalen in geval van schade of diefstal, kunt u dit vrijkopen met onze dekkingsoptie "Geen blijvend eigen risico". Deze dekkingsmogelijkheid bieden wij aan op geselecteerde bestemmingen bij geselecteerde verhuurpartners. Deze optie verschijnt als keuzemogelijkheid tijdens het boekingsproces, en hiermee elimineert u eenvoudigweg het eigen risico bedrag.

  Tijdens het boekingsproces zult u nog een product kunnen aantreffen als optie, genaamd "Volledige Schadedekking". Als u deze autohuur dekking bij Auto Europe boekt, kunt u een volledige restitutie aanvragen als het verhuurbedrijf u in geval van schade of diefstal kosten in rekening stelt. Deze optie dekt ook zaken die niet in de Schadeverzekering (CDW, ofwel de Collision Damage Waiver) van het Standaardpakket zijn inbegrepen. Hieronder vallen de carrosserie, sloten, dak, voorruit, wielen, banden etcetera. Voorts zijn eventuele administratiekosten en kosten die ontstaan bij sleutelverlies met deze optie ook gedekt.

  Onze dekkingsmogelijkheden - een overzicht

  Samengevat zijn dit de beschikbare dekkingsopties die u kunt kiezen als u een huurauto boekt. Let op: voor alle aangegeven mogelijkheden geldt dat een borgsom noodzakelijk is die op de creditcard van de hoofdbestuurder zal worden geblokkeerd. Nadat de auto in dezelfde staat is ingeleverd als bij het ophalen, zal deze borgsom door het verhuurbedrijf weer worden vrijgegeven. Hoe hoog de borgsom is varieert per verhuurbedrijf, raadpleeg daarom de voorwaarden voor verdere informatie.

  1. U maakt een boeking met enkel het Standaardpakket
  2. U maakt een boeking met Volledige Schadedekking
  3. U maakt een boeking waarbij geen blijvend eigen risico is inbegrepen
  4. U boekt een huurauto met het Standaardpakket en kiest ervoor, ter plaatse bij de verhuurder extra dekking te kopen. Wees u zich ervan bewust dat dit bijna altijd duurder is dan het van tevoren kopen van extra dekking tijdens het boekingsproces.

  Een ongeval - wat nu?

  U bent in een ongeval verwikkeld geraakt? Of uw huurauto is gestolen? In deze spijtige gevallen dient u te allen tijde een politiebericht voor te leggen. Als u wilt weten of, en zoja voor welke schade, u aansprakelijk gesteld zult worden, raadpleeg dan de algemene voorwaarden van de gekozen verzekering en dekkingsopties. Hiervoor dient u de volgende stappen in acht te nemen:

  1. Contacteer de politie. Zorg er in elk gevalk voor dat u een politiebericht meekrijgt.
  2. Contacteer het verhuurbedrijf (binnen 24 uur na de gebeurtenis)
  3. Maak voor de bewijsvoering foto's en/of video opnames, indien mogelijk.
  4. Vul een bericht voor ongelukken in (een Accident Report) bij de verhuurder als u het voertuig inlevert.
  5. Als u bij de boeking had gekozen voor de optie "Volledige Schadedekking", vul dan het betreffende formulier in, en stuur het naar Auto Europe op met de relevante documenten. Een overzicht vindt u op deze pagina.

  Heeft u nog verdere vragen of heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet en bel onze reserveringsafdeling onder telefoonnummer +49 89 412 07 250 - wij doen helpen u graag, uw huurervaring zo plezierig mogelijk te maken.